Middellandse zee

Middellandse zee

7 april 2022

Middellandse zee

Na onze dag voor de Marokkaanse kust zijn we zonder enig probleem naar Gibraltar gevaren. Hoewel de golven nog 4 tot 6 meter hoog waren, kwam de wind nu uit het zuiden en dat werkte – voor de verandering – een keer mee! Tijdens onze passage van de Straat van Gibraltar kwam er een oranje-bruin, gekuifde vogel aangevlogen, die bij ons kwam uitrusten in het want. Na wat zoekwerk in de boekjes, bleek het een hop te zijn.

Eenmaal bij Gibraltar aangekomen bleek de haven gesloten vanwege de hoge deining… We zijn voor anker gegaan om te wachten tot we naar binnen mochten om te bunkeren. ‘S avonds kregen we te horen dat dit ergens tussen 02:00 en 04:00 zou zijn. Uiteindelijk werd het half negen ’s ochtends…

Nadat de dieseltanks weer waren gevuld, zijn we direct vertrokken uit de haven. Al voor we de haven uit waren, stonden de fok, het topzeil en de bram! Vrij snel hierna volgden het grootzeil en de buitenkluiver, om eindelijk eens het groot-gaffeltopzeil te kunnen hijsen. Zeilend over de inmiddels vlakke zee met een knoop of zeven, dat is direct genieten!

In de nacht zakte de wind wat weg en hebben we de motor bijgezet om vaart te blijven houden. Vandaag komt de wind uit de goede richting, maar is de wind helaas wat zwak om ons zeilend voldoende snelheid te geven. Vannacht zullen we dus weer gaan motorzeilen, maar morgen is de verwachting een krachtige wind! Mooi zeilen tussen Ibiza en Mallorca, zin in!