Lissabon

Lissabon

8 mei 2022

Nieuws

Volgens de lokale regelementen moeten we voor het laatste stuk Lissabon in (en als straks weer vertrekken Lissabon uit) een loods aan boord nemen. De plaats waar de loods aan boord komt staat vast en het tijdstip spreek je een aantal uur van tevoren af. Dan moet je daar dus op tijd zijn, en dat is met een zeilschip nog weleens lastig. Een leuke uitdaging voor ons. Vooral op de rivier is er dan op het ene moment wel wind en even later is het dan weer weg. Dan weer van achter en dan weer op de neus. Maar al met al was het een prachtige laatste zeildag, in de zon, tegen een achtergrond van rode daken, torens van kathedralen, onder een 60 meter hoge brug door, zo de stad in zeilend. Voor de kade het tuig er af, de boel aan dek opgeruimd gevolgd door een ‘sundownertje’ aan dek. Het was een mooie reis. Op naar Pasaia (Pasajes)!