Spaanse ria’s

Spaanse ria’s

12 mei 2022

Nieuws

Sinds ons vertrek vanuit Lissabon hebben we tegenwind. Dat is jammer, maar gelukkig is het niet zo veel wind. We hebben de eerste nacht motor zeilend een flinke slag de oceaan op gemaakt om de volgende dag weer richting de kust te zeilen. Daarna, genietend van het uitzicht op de Portugese kust, op de motor naar het noorden gerommeld.

In het noordwesten van Spanje, in Galicië, heb je een gebied met ria’s. Dat zijn riviermondingen (een mijl of 5 breed, en 5 tot 20 mijl lang) waar je de ruimte hebt om in te varen en ze zijn bezaaid met baaitjes en eilandjes waar je dus mooi kan scharrelen. Dat is dus het plan nu, daar rondscharrelen, totdat de wind dit weekend naar het zuiden draait en we mooi naar het noorden en hopelijk nog een flink stuk naar het oosten, richting Pasajes, kunnen zeilen. Groeten van ons allen.