Kieler Woche

Kieler Woche

25 juni 2022

Kieler Woche

Nu de Kieler Woche alweer bijna ten einde is, kan ik met een gerust hart zeggen dat het goed is gegaan! We hadden een rustige start en toen zijn we er vol tegenaan gegaan, met soms twee lange tochten per dag. De bemanning is prachtig op elkaar ingespeeld: we hebben meer zeilmanoeuvres gemaakt dan we tijdens onze reizen doen!

De OOSTERSCHELDE staat erom bekend het water van de Kieler Förde dun te zeilen, en ook dat is weer gelukt. Tussendoor bergen kratten met drank en hapjes heen en weer gesjouwd, vaak met hulp van onze Duitse collega-bemanningen van de buurschepen. Gezelligheid was er ook voldoende, maar door de vele avondtochten ook niet erg lang.

Al met al weer een groot aantal mensen kennis laten maken met onze fantastische OOSTERSCHELDE. Terwijl ik dit schrijf, zijn we bezig aan onze laatste avondvaart. Vannacht nog even een klein wonder verrichten: alle cateraar spullen en vuil van boord, buffet weg en het schip klaarmaken voor de nieuwe gasten die morgenochtend aan boord komen!