Racen!

Racen!

11 juli 2022

Racen!

De OOSTERSCHELDE heeft het weer druk gehad. Na onze reis van Kiel naar Scheveningen hebben we een aantal dagtochten gevaren. Als er één tocht uitsprong, was het wel de zeiltocht met verschillende zorggroepen! Super enthousiaste gastbemanning en altijd lekker direct.

In Scheveningen hebben we vrijwel alle dagen prachtig weer gehad. We konden met heel veel zeil op voor de kust van Scheveningen op en neer. De Sunset Cruises maakten allebei hun naam waar: een kabbelend windje met een schitterende zonsondergang. Tijdens de tocht op zaterdag werden we bij terugkomst zelfs begroet met een geweldig vuurwerk op het strand.

Vorige week maandag was het snel inpakken en wegwezen: we hadden slechts twee dagen om het schip naar Esbjerg te brengen voor de start van de Tall Ships Race. Gelukkig was de wind ons erg gunstig gezind. Meteen uit de haven kon de motor al uit, en pas in de Geul van Esbjerg moest de motor weer aan. 285 mijl in 39 uur is best snel!

Inmiddels zijn we na een paar dagen in Esbjerg, met heel veel mensen tijdens het Open Schip en een paar korte tochtjes op donderdag, vrijdag en zaterdag, begonnen aan de eerste race! Het belooft een spannende race te worden, omdat niemand precies weet hoe het hoge drukgebied over ons heen gaat trekken, en dus hoe of wanneer de wind gaat draaien. We houden u op de hoogte!

Voor de liefhebbers: onze positie en de stand in de race is hier te bekijken! Tot in Harlingen!