Annet Koster nieuwe voorzitter Het Rotterdamse Zeilschip

Annet Koster nieuwe voorzitter Het Rotterdamse Zeilschip

12 juli 2022

Annet Koster nieuwe voorzitter Het Rotterdamse Zeilschip

Het bestuur van stichting Het Rotterdamse Zeilschip heeft Annet Koster op 8 juli benoemd tot zijn voorzitter. Bestuurslid Marcel Verhagen: ‘Wij zijn erg blij met de komst van Annet. Zij brengt als directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders een interessant netwerk en bestuurlijke ervaring mee. Daarnaast heeft Annet een berg enthousiasme en energie. We kijken uit naar de samenwerking. De stichting heeft genoeg uitdagingen. Onze schepen hebben lastige coronajaren achter de rug, het klein en groot onderhoud gaat gewoon door, en intussen vullen we onze sociale paragraaf steeds meer in. Bovendien staat de Oosterschelde aan de vooravond van een bijzondere wereldreis van twee jaar.’

Annet Koster: ‘Met veel enthousiasme neem ik de voorzittershamer in handen. De stichting en nog belangrijker de schepen zelf staan voor de rijke maritieme traditie van Nederland. Met deze historie kunnen mensen op een unieke manier kennismaken door onze schepen te ontdekken, te ervaren en te varen. Door de schepen actief te gebruiken, kan dit stuk geschiedenis behouden blijven. Het is mooi om hieraan een bijdrage te mogen leveren en dit bij een breder publiek bekend te maken.’

Koster volgt bij de stichting Het Rotterdamse Zeilschip Louis Kanters op, die ruim elf jaar het bestuur heeft geleid. Verhagen: ‘Wij zijn Louis zeer dankbaar voor zijn enorme enthousiasme, inzet en bijdrage in al die jaren. Vast en zeker zullen we elkaar nog vaak treffen, nu hij voorzitter is geworden van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum in Rotterdam. Er is een bijzondere band tussen het museum, onze stichting, onze schepen en onze mensen.’

Over Annet Koster

Mr. drs. Annet Koster (1979) is sinds 2018 directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), waar zij zich met haar team inzet voor de belangen en zichtbaarheid van de Nederlandse zeescheepvaart. In 2020 is zij verkozen tot Havenvrouw van het Jaar voor haar oplossingsgerichte inzet voor de positie van reders en zeevarenden in coronatijd. Annet kent een loopbaan in de wereld van de belangenbehartiging met functies bij onder andere MKB-Nederland en VNO-NCW.