Cruise in Company

Cruise in Company

19 juli 2022

Cruise in Company

Zaterdagmiddag kwamen in Harlingen de nieuwe gasten aan boord voor de Cruise in Company-reis naar Antwerpen. Iedereen heeft genoten van een avond Tall Ships Festival! Zondag werd het allemaal serieuzer met een uitgebreide safety briefing, snel gevolgd door een verhaal over de verschillende zeilen en touwen aan boord van de OOSTERSCHELDE. Daarna was er nog even tijd om langs de andere schepen te lopen of nog snel bij de supermarkt wat ‘vergeten spullen’ te halen. Net na de lunch was het onze tijd om te vertrekken tijdens de Sail-Out. We gooiden de lijnen los en begonnen zo snel mogelijk zeil te zetten, voor het in grote getale aanwezige publiek. De kades en pieren stonden vol toeschouwers en net buiten de haven lagen vele bootjes om de schepen voorbij te zien komen. Altijd leuk om al die enthousiaste mensen te zien!

Vanaf Harlingen zijn we naar het noorden gevaren om tussen Vlieland en Terschelling door het buitengaats te komen. Daar hebben we de motor gestopt en begon het échte zeilen. De wind was zeer licht en nam nog verder af, waardoor we langzaam maar zeker een speelbal werden van de stroming, die ons naar het noordoosten trok. Om niet te veel de verkeerde kant op te gaan, hebben we het anker laten vallen en hebben we de kentering afgewacht. Toen de stroom de goede kant op begon te staan, kwam er ook weer een lichte wind opzetten, dus konden we onze weg weer vervolgen.

Vanochtend varen we tussen de olieplatforms door en we zijn net overstag gegaan, weer iets dichter naar de Hollandse kust toe. Het plan is om met lichte winden de kust te volgen naar het zuiden. Woensdag zullen we een stop gaan maken bij Vlissingen, om daar het maritieme festival op te leuken met onze aanwezigheid en vooral de gasten dit ook mee te laten maken!

 

Tekst: kapitein Maarten
Foto: Nicol Taal