Nog 24 uur

Nog 24 uur

30 juli 2022

Nieuws

Onze tactiek om westelijk van het veld te gaan zitten, heeft aardig gewerkt. Ondanks dat we eigenlijk vanaf het begin van de race laatste lagen in onze klasse, hebben we de afgelopen 24 uur onze slag geslagen en liggen inmiddels derde (17:00 UTC). Nu komt het echt lastige van deze race: de gang erin houden en de snellere schepen naast ons bij zien te houden.

Dat komt neer op zeer geconcentreerd stuurwerk, om met zo min mogelijk roer het schip zo recht mogelijk op koers te houden. Elke mijl meer varen is nu zonde van de tijd en de zeilen zijn zo getrimd op de te sturen koers, dat een afwijking van meer dan 5 graden al een aanzienlijke snelheidsvermindering geeft. Kortom, de komende 24 uur worden pas echt lastig!

Maar de stemming, die er de gehele race goed in zat, die is zo mogelijk nog sterker. Iedereen zit volop in de mind-set van het racen. Zelfs zo ver dat ook de kok Richard zich regelmatig in het kotje begeeft om te kijken hoe het gaat. Volgens mij is hij de afgelopen 24 uur vaker in het kotje geweest dan de afgelopen 5 jaar ūüėČ

Nog zo’n 24 uur de tijd om in te lopen op de nummers 1 en 2 √©n ervoor zorgen dat nummers 4 tot en met 14 ons niet weer voorbij komen.

Nog zo’n 24 uur…