Masten

Masten

24 oktober 2022

Masten

Terwijl alle ijzerwerkers druk hebben gewerkt aan de romp van de OOSTERSCHELDE, werkte een deel van de bemanning aan de tuigage. De masten werden kaal gekrabd, geschuurd, en weer in vijf lagen lak gezet. Ook de gieken en gaffels werden onder handen genomen. De vele houten blokken werden eveneens opgeknapt en ook het staand en lopende want werd nagekeken in een van de loodsen van scheepswerf Talsma.

Het was overigens heerlijk werken in zo’n grote loods, met twee bovenloop-kranen waarmee we onze – toch echt heel grote – masten konden tillen en draaien. Nu het schip weer te water is zijn we naar de loods in het oosten van Franeker gevaren om de masten weer op het schip te zetten, want we voelden ons wel een beetje ‘bloot’. Afgelopen weekend hebben we de masten weer teruggeplaatst. Weer een stapje dichterbij!