Afrondende fase

Afrondende fase

14 november 2022

Nieuws

We hebben geluk dat het zulk ontzettend mooi weer is de laatste tijd. Al het werk dat we moeten doen in de masten is hierdoor een stuk leuker en het gaat een stuk sneller. De Oosterschelde ligt naast de Salvator in de Leuvehaven en inmiddels komen we in de afrondende fase. De masten en topmasten staan erop en het want is op spanning gezet.

Inmiddels hangen de meeste blokken en vallen in de masten en volgende week gaan we beginnen met het aanslaan van de zeilen. Wat nog wel veel tijd kost is het deugdelijk borgen van alle sluitingen. Want, alles is los geweest en moet weer worden geborgd met een splitpen of een bundeltje van rvs-draad. Dat kost veel tijd.

Binnen begint het nu ook op te schieten. De waterleidingen en verwarmingsleidingen zijn vervangen en opnieuw aangesloten, en de watertanks zijn na een grondige schoonmaakbeurt ook weer afgesloten. De vloerverwarming in de salon is opnieuw gelegd en afgelopen vrijdag is de ondervloer gestort. Er is nog veel werk te doen, maar als we zo doorgaan komt het goed en zijn we begin december klaar om te vertrekken!