Onderweg

Onderweg

28 december 2022

Nieuws

We hadden ons bezoek aan Tenerife niet beter kunnen plannen. De afgelopen dagen woei het erg hard, regende het en werden we zelfs verrast met een hagelbui. Ook op de lagere bergtoppen lag sneeuw en het zicht was slecht door Saharastof. Misschien stelde we ons iets anders voor, maar met die omstandigheden is het altijd fijn om in de haven te zijn en niet op zee.Nadat we Jan en de andere bemanningsleden die werden afgelost hadden uitgezwaaid, hadden we tijd om een aantal klusjes aan het schip te doen, geholpen door onze Canarische vriend Pepe, die ons altijd weet te vertellen waar we naar toe moeten.

Inmiddels zijn we weer onderweg. De wind is afgenomen tot kracht 5 en we zeilen met een lekker gangetje. Een aantal nieuwe gasten moet nog even wennen aan de bewegingen van het schip, maar als de zee wat kalmeert en zij iets langer aan boord zijn komt dat wel goed. Voorlopig gaat het goed!