Voortgang

Voortgang

29 december 2022

Nieuws

Het lagedruk gebiedje dat op de Canarische eilanden voor zoveel wind zorgde, trekt langzaam naar het zuiden en vult. Omdat wij ook naar het zuiden trekken, snel zelfs, voor ons doen, blijven we onder de invloed van het Laag. De wind is tussen zuidoost en oost en tamelijk krachtig. Rond kracht 5, 6 en vannacht zelfs 7 Bft. Halve wind lopen we constant 8, 9 of 10 knopen, zelfs nadat we veel zeil hebben weggenomen. Voor de merendeels onervaren bemanning is meer zeil niet goed te handelen en ook onze gasten hebben moeite met de zeegang die bij deze wind hoort. Vannacht hadden we nog regen- en onweersbuien, nu schijnt de zon en lijkt de wind eindelijk wat af te nemen. Ik gun iedereen een paar rustige dagen. Maar voorlopig zijn we wel lekker opgeschoten!