Naar São Nicolau

Naar São Nicolau

14 januari 2023

Nieuws

Na onze stop in Mindelo hebben we koers gezet naar São Nicolau. De eerste paar uur na vertrek uit Mindelo zijn vaak wat ruig. We moeten dan tegen de wind en golven in om de noordkant van São Vicente heen. Al motorzeilend varen we eerst in de richting van Santo Antão en bij het naderen van de kust gaan we overstag. Na de overstag varen we op een oostelijke koers boven São Vicente langs. Na een paar uurtjes motorzeilen neemt de wind iets af en worden de golven langzaam minder. Dit is het moment om ook onze koers te verleggen richting São Nicolau. We zetten meer zeil en met vele handen trekken we de schoten aan. Het wordt een lekkere zeildag! Aan het einde van de middag, net voor zonsondergang laten we ons anker vallen in de baai van Tarrafal. De dag die ruig begon, veranderde in heerlijk zeilen, eindigt met een mooie zonsondergang en zwemmende gastbemanning in de baai van Tarrafal.

Jan-Willem