Ocean Race Cabo Verde

Ocean Race Cabo Verde

23 januari 2023

Ocean Race Cabo Verde

Nadat de gasten van ons eerste ‘rondje Kaapverdië’ in Palmeira van boord zijn gegaan, is de Oosterschelde met alleen bemanning naar Mindelo gevaren. Het is even flink werken om met onze kleine, vaste club, bijna alle zeilen te zetten, maar het resultaat mag er zijn: met 8,5 knopen zeilen we in één keer naar Mindelo.

Dat we naar Mindelo gaan, heeft te maken met The Ocean Race, welke op 5 januari in Alicante is gestart. Mindelo is de eerste stop van ‘de zwaarste teamwedstrijd ter wereld’. Gedurende de afgelopen twee dagen druppelen de racejachten langzaam binnen. De bemanningen van de schepen worden onder luid applaus en gejoel ontvangen door alle toeschouwers. Helaas voor de jachten die ’s nachts aankomen, is het vrij stil in het racedorp.

De Oosterschelde ligt afgemeerd naast alle VO65- en IMOCO-schepen. Het verschil tussen een 106 jaar oud, klassiek zeilschip en de hypermoderne racejachten is overduidelijk. Waar de Oosterschelde robuust gebouwd is, met staal en veel rondhouten van hout, zijn voor de racejachten alleen de modernste en sterkste materialen gebruikt, met geen grammetje onnodig gewicht aan boord.

 

Na de vele jaren die we hier in Kaapverdië doorbrengen is er nu de gelegenheid voor iedereen om het schip eens van binnen te bekijken. Iedere dag hebben we een aantal uur open schip. Vaak krijgen we te horen dat mensen het schip al vaak hebben zien liggen in de baai van Mindelo. Iedereen is van harte welkom aan boord!