Bonito

Bonito

6 februari 2023

Nieuws

Het leuke aan het varen in Kaapverdië is, dat als je aan land gaat, je veel ziet van het dagelijkse leven van de Kaapverdianen. Het is hier altijd mooi weer, dus mensen leven veel buiten. Zo komen we dus ook overal waar de OOSTERSCHELDE voor anker gaat lokale vissers tegen. De kleine vissersboten varen ’s nachts of ’s ochtends heel vroeg uit, om enkele uren later weer terug te keren met de vangst. Een van de vissoorten die hier veel gevangen wordt, is de Bonito: een roofvis die in uiterlijk veel weg heeft van een kleine tonijn, en ook familie is van de tonijn en makreel.

Op de foto bij dit berichtje zie je de vissers die ’s ochtends de vers gevangen vis aan land brengen. Het was een goede vangst! Terwijl de vissers hun waar inspecteren, zijn een aantal druk bezig met het controleren en repareren van de visnetten. De vrouwen zitten geduldig te wachten om de vangst op straat en op de markt te verkopen. Ze dragen de vis in de blauwe bakken op hun hoofd. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel vis ze tegelijkertijd om hun hoofd kunnen dragen. Op de achtergrond zie je de vissers die de hele nacht hard hebben gewerkt. Zij hebben met deze vangst geluk, maar vaak winnen de vissen de dagelijkse strijd, en is de vangst een stuk minder.