Cachupa

Cachupa

20 februari 2023

Nieuws

Het is alweer even geleden sinds dat er een bericht vanaf het schip op de website is verschenen. We zijn nu onderweg van Boa Vista naar Sal, de laatste zeildag van de 3de Kaapverdië reis. Deze reis ging erg voorspoedig. We begonnen met een lichte wind welke ons naar Santiago bracht. Vervolgens zijn we met een stevige wind naar São Vicente gevaren. Voor de volgende etappe naar São Nicolau hebben we de zeilen maximaal gereefd, er stond een erg harde wind in de zeestraat tussen São Vicente en São Antao. Na 3 uurtjes motorzeilen waren we uit de straat en werd het een heerlijke zeildag. Terwijl we voor anker lagen bij São Nicolau zwom er een groep bultruggen voorbij aan de horizon. We hebben onze weg vervolgd naar Boa Vista en eind van deze middag komen we aan in Palmeira, waar er een gezellige laatste avond met een barbecue aan dek op het programma staat.

Nog even terug naar São Nicolau:

Sinds lange tijd staat er tijdens de lunch die op de eiland tour geserveerd wordt, weer Cachupa op het menu. Cachupa is hèt nationale gerecht van Kaapverdië. Ieder eiland heeft zo zijn eigen variant van dit nationale gerecht. Cachupa is een stoofpot van mais, bonen, cassave, zoete aardappel, vis en/of vlees, op smaak gemaakt met diversen kruiden. Vaak wordt de Cachupa nog aangevuld met extra groenten.

Ondanks dat ik al 7 jaar in Kaapverdië kom, heb ik nog nooit Cachupa gegeten. Dat kan natuurlijk niet, dus hebben we hebben Nish, onze gids op Sa São Nicolau, gevraagd of ze voor de bemanning extra Cachupa wil laten maken. Terwijl onze gasten op het eiland genoten van deze heerlijke lunch, zat de bemanning aan boord aan dezelfde heerlijke lunch!

Jan-Willem