De eerste mangobomen

De eerste mangobomen

24 februari 2023

Nieuws

Zoals u waarschijnlijk in de nieuwsbrief of hier op de website al heeft gelezen, heeft de ‘Oosterschelde’ 3 weken geleden 200 mangobomen aangeboden aan de wethouder van Tarrafal (Santiago). Vandaag hebben we de eerste mangobomen geplant! ’s Ochtends om 9.00 uur werden we verwacht bij het gemeentehuis van Tarrafal. Met een groep van 12 gasten en bemanningsleden van de ‘Oosterschelde’, de wethouder van Tarrafal, de assistente van de burgermeester en Cees Koldijk van de stichting Cape Green Projects zijn we naar de straat gelopen waar de bomen geplant gaan worden. De gemeentewerkers van Tarrafal waren al druk met het graven van de gaten. Wij hoefden alleen nog maar de boompjes te planten. De eerste boom heb ik samen met de wethouder geplant. Daarna was het de beurt aan onze gasten en bemanningsleden. Binnen een mum van tijd stonden de eerste 10 boompjes in de grond.

Jan-Willem