Receptie aan boord

Receptie aan boord

7 maart 2023

Nieuws

Na een paar reizen hier, rond Cabo Verde, was het voor Jan Willem tijd om met verlof te gaan en nam ik het van hem over. Het is altijd weer lekker om ’thuis’ te komen op de ‘Oosterschelde’!
We hebben deze reis een gezellige groep mensen bij ons uit Nederland, Engeland, Duitsland en Zwitserland, waarvan een paar al een band hadden met het schip en een aantal totaal nieuw zijn. Er is boven gemiddeld veel zeilervaring onder de gasten, wat de uitleg soms heel makkelijk maakt, maar waardoor we ook extra moeten opletten dat we niet TE snel gaan en er niet iemand is die het niet meer kan volgen.
Vanaf het eerste moment zit de stemming er goed in, wordt er veel gepraat en vooral gelachen aan boord.

De overtocht van Sal naar Santiago ging voorspoedig. Met de wind in de rug, de vierkante zeilen en het grootzeil omhoog schommelden we richting het zuidwesten.
Gisteren waren alle gasten op excursie op Santiago en kregen wij ‘hoog bezoek’ aan boord. Aangezien wij hier de afgelopen tijd heel veel bomen hebben gesponsord en inmiddels een groot aantal hebben geplant, wilden een paar betrokkenen bij het project het schip graag eens bekijken. Dus hebben we ze uitgenodigd voor een hapje, drankje en een rondleiding over het schip.
Er kwamen 15 personen en het werd een hele gezellige middag met onder anderen de burgemeester, een paar wethouders, de gemeente secretaresse, de chef commandant van de politie en het hoofd van het cultuur centrum.

Inmiddels hebben we een heerlijk rustige ochtend gehad, waar de meesten aan boord een boekje lazen of zaten te genieten van de zon en het uitzicht en maken we ons klaar voor de tocht naar Sao Vicente, waar we morgen in de loop van de ochtend aan zullen komen..