Diverse groep

Diverse groep

20 maart 2023

Nieuws

We zijn van start gegaan met de laatste reis rond Cabo Verde voor dit seizoen en de mensen die deze verslagen vaker lezen, zullen inmiddels wel weten dat we vanaf Sal, voor de wind varend, naar Santiago schommelen en de eerste vliegende vissen aan dek vinden. Daarom bij deze eens een ander verhaal: elke keer dat er een nieuwe groep aan boord komt is het maar afwachten wat je krijgt. Deze keer is het weer een leuk gemengde groep!

We hebben, exclusief de bemanning, al zeven nationaliteiten aan boord: Nederlands, Duits, Belgisch, Frans, Brits, Zweeds en Canadees. En als je de bemanning meeneemt, komt daar nog een Kaapverdiaan en een Schots-Ierse-Kiwi bij (als hoeveel nationaliteiten ik hem moet rekenen weet ik ook niet precies 😉 ).

Van de vijfentwintig personen aan boord zijn er veertien mannen en elf vrouwen. Ook de leeftijden zijn mooi verspreid: de oudste aan boord heeft inmiddels 68 lentes meegemaakt, de jongste viert vandaag zijn 24-ste verjaardag. Van harte gefeliciteerd Jelle!!

Zelfs qua (zeil-)ervaring onder de gasten kon het niet verder uit elkaar liggen: van helemaal geen ervaring (überhaupt de eerste keer aan boord van een schip) tot aan een matroos van een ander Tall Ship! Kijk, zo iemand is altijd lekker om erbij te hebben, al is ook zij met vakantie en komt voor de ervaring, niet om te werken.

Dan, voor de mensen die ons op de (Yellowbrick) tracker volgen, moet ik misschien even uitleggen waarom ze ons van Santa Maria naar Palmeira zien gaan, om een paar uur later weer terug naar Santa Maria te varen. En dan doen we dat een dag later wéér!

In Santa Maria mogen we geen gasten aan boord nemen of van boord laten gaan. Dat moet ten aller tijden in Palmeira. Maar in Palmeira hebben we weinig ruimte om voor anker te liggen in de haven en erbuiten staat eigenlijk altijd een deining die het onrustig maakt. De laatste tijd staat die deining meer uit het noordwesten, wat ervoor zorgt dat er zelfs in de haven, op ‘ons’ kleine plekje, een dikke deining binnen komt rollen en het dus niet lekker ligt. Daarom gaan we steeds zo laat mogelijk in Palmeira liggen en zo snel mogelijk weer weg.