Stevige wind

Stevige wind

4 april 2023

Nieuws

Na een paar dagen mooi zeilen werd de wind te zak om de zeilen vol te houden op de deining. Dus hebben we de motor moeten starten om verder te komen. Gelukkig is inmiddels de wind weer terug en staan de zeilen weer waar ze horen: op! Omdat de wind inmiddels best stevig is hebben we wél een paar reven gelegd. Voornamelijk om de leefbaarheid aan boord wat groter te houden. Het is toch altijd fijn als het eten gewoon op de borden blijft liggen en je niet steeds achter een koffie-kan aan hoeft te rennen… 😉

Gisteren stond er een hoge deining uit het noorden, gelijk met de deining uit het noordoosten. Dit zorgde voor sleile piramides van water en af en toe een grote slok over dek. Vandaag is de noordelijke deining verdwenen en ligt het schip een stuk lekkerder. Daardoor ligt ook de snelheid een stuk hoger in vergelijking met gisteren.

De verwachting is dat we deze wind nog zo’n 36 uur behouden, voor we in de buurt van de kern van dit hogedruk gebied komen. Dan zullen we de noord in duiken tot, zoals het er nu uit ziet, dit hoog wordt overgenomen door een lagedruk gebied die de zuid in wil! Die zal ons van noordelijke winden voorzien, net wat we niet nodig hebben.. Maar ja, dat duurt nog even, dus met een beetje mazzel gaat dat laag helemaal niet voor problemen zorgen…