Brixham

Brixham

11 mei 2023

Nieuws

Na twee dagen met bijna geen wind, hebben we op de derde dag van deze reis een prima zeilbare wind uit zuidelijke richting. Dit was precies wat we nodig hadden om verder naar het westen te kunnen zeilen. Volgens de weersverwachting zou deze zuiderwind één dag waaien om vervolgens weer naar het westen te draaien. We hebben alle zeilen bijgezet om zo ver mogelijk naar het westen te zeilen voordat de wind weer zou draaien. En dat heeft ons naar het plaatsje Brixham gebracht aan de Engelse zuidkust. In de ochtend zijn we daar voor anker gegaan en na de douane- en immigratieformaliteiten is iedereen aan land gegaan.

Inmiddels zijn we twee dagen verder, de wind is weer west en motorzeilen we in de richting van Ile d’Ouessant (het meest noordwestelijke puntje van Frankrijk) waar we omheen moeten. Vanaf daar kan de motor straks uit en zeilen we verder in zuidelijke richting naar de Golf van Morbihan.