Semaine du Golfe

Semaine du Golfe

19 mei 2023

Nieuws

De Oosterschelde is te gast op het festival “la semaine du Golfe”, in Frankrijk.  Naast een aantal Tall Ships zijn er vooral heel veel kleine zeilbootjes op het water.  Het zijn er soms zoveel dat je alleen maar zeiltjes aan de horizon ziet. De Fransen zijn gek op zeilen en mooie bootjes en iedere dag kijken we weer onze ogen uit.

De Golf van Morbihan staat bekend om zijn sterke getijstromen. Stroomsnelheden van 6 of 7 knopen zijn geen uitzondering. Iedere dag vaart de Oosterschelde deze golf uit en weer in voor een heerlijke dag zeilen met veel Fransen aan boord. In de smalle doorgangen tussen de eilanden tikt onze snelheidsmeter af en toe 11,9 knopen aan terwijl je omgeven bent met honderden kleine zeilbootjes die van alle kanten op je afkomen. Kortom: een gezellige boel, maar wel heel goed opletten.