Bretonse kust

Bretonse kust

26 mei 2023

Nieuws

Na alle drukte en gezelligheid tijdens het festival ‘La Semaine du Golfe’ hebben we een korte ontdekkingsreis gemaakt langs de kust van Bretagne. Deze kust wordt gekenmerkt door de vele eilanden, eilandjes, rotsen en havens. Kortom, genoeg te ontdekken!

Na een heerlijke dag zeilen hebben we de eerste avond het anker laten vallen bij Iles des Glénan, een eilandengroep ongeveer 7,5 mijl uit de kust. Deze onbewoonde eilandengroep is een natuurreservaat, maar huisvest ook een van de grootste Franse zeilscholen. Het is een bijzonder gevoel om midden op zee, maar toch beschut tussen een aantal eilandjes voor anker te liggen.

De volgende dag zijn we naar Belle-Ile gezeild, het grootste Bretonse eiland, waar we net buiten de haven van Le Palais voor anker zijn gegaan. De Oosterschelde is voor de meeste kleine franse haventjes veel te groot. Het eiland is ’s zomers druk bezocht door toeristen. De vele kleurrijke huisjes en de enorme citadel welke boven het haventje uit torent, geven deze plek een gezelige sfeer.
Op deze korte reis is de wind ons goed gezind. We hebben de motor nauwlijks hoeven te gebruiken. Op de laatste zeildag hebben we nog een aantal overstag manouvres gemaakt om uiteindelijk met de vloedstroom mee de Loire op te varen naar St. Nazaire.