Kieler Woche

Kieler Woche

26 juni 2023

Nieuws

Na Scheveningen zijn we zonder gasten doorgevaren om op tijd voor de Kieler Woche aan te komen in Kiel. Met een heel licht briesje hebben we toch nog een groot deel van de tocht kunnen zeilen. We waren ruim op tijd in Kiel om op die zondag het schip weer helemaal klaar te maken voor de Kieler Woche.

Die hebben we natuurlijk al 17 keer gedaan maar het blijft iedere keer een feest. Soms twee keer op een dag soms een keer, maar altijd met veel blije mensen. We hoeven nergens heen en de fjord is groot genoeg om te zeilen. Dus meestal worden meteen de zeilen gezet als we losgaan met hulp van de gasten. Uiteraard krijgen die ook ruimschoots te eten en te drinken.

Het mooie van de Kieler Woche is altijd dat de bemanning verschrikkelijk veel kan oefenen. We gaan vaak tientallen keren op een dag overstag en zetten iedere keer alle zeilen bij.

 

Ik laat de stuurman altijd zoveel mogelijk varen zodat ik mijn handen vrij heb om met de gasten te praten, die ik vaak ook al net zo lang ken, en vaak ook om kleine klusjes op te lossen. Als we dan aan het eind van de dag afmeren is het altijd even overleggen met de buren wie eerst gaat en wie ’s avonds nog weg moet. Dat loopt altijd super en ook de hele samenwerking met de Duitse crews van de schepen in ons Päckchen. 

We hebben dit jaar zelfs twee keer met de crew van de vier schepen samen avond gegeten, dat zijn dan algauw een man of 60.

Vanavond hebben we alweer de laatste avondvaart, daarna maken we het schip schoon en dragen we de catering spullen van boord. En morgen maken we het schip weer klaar voor de reis naar Den Helder.