De wereldreis is begonnen!

De wereldreis is begonnen!

8 augustus 2023

Nieuws

De wereldreis van de ‘Oosterschelde’ is begonnen! Op 4 augustus voeren we door de Erasmusbrug naar groter water. Maar niet voordat veel mensen een kijkje kwamen nemen aan boord en het afscheidsfeestje in het Maritiem Museum bijwoonden.

Hier benadrukte Stewart McPherson in zijn toespraak de kracht van jonge mensen om dingen te doen die de geschiedenisboeken in zullen gaan! Gerben Nab bedankte de bemanning voor hun harde werk maar hij benadrukte ook de schoonheid van het schip en hoe belangrijk het is om ons maritiem erfgoed te behouden.

Toen de zon onderging, verhuisden we naar de kade, waar de zeilers aan boord gingen terwijl ze de laatste afscheidsknuffels kregen. De regen was zelfs even gestopt en de ‘Oosterschelde’ begon haar reis met een heldere hemel en zon.

 

We wensen haar en onze zeilers het beste op haar twee jaar lange reis over de wereld!