Walvissen

Walvissen

17 augustus 2023

Walvissen

Na ons vertrek uit Plymouth hebben we meteen alle zeilen gehesen. De wind liet nog even op zich wachten, dus hebben we de eerste paar mijlen met een beetje ondersteuning van de motor afgelegd. Al gauw kwam er een westenwind en hebben we de hele dag heerlijk gezeild. Inmiddels zijn we halverwege de Golf van Biskaje, er is weinig wind en we varen op de motor in zuidelijke richting. We hebben in deze twee dagen al tientallen dolfijnen gezien en vele vogels. Een hoogtepunt was toch wel toen er vanmorgen uit het niets ineens 4 of 5 enorme walvissen opdoken vlak naast het schip. Direct kwamen alle fotocamera’s tevoorschijn en ging de drone van onze  filmploeg de lucht in. We hebben een half uurtje rustig naast de walvissen gevaren, waarna ze weer verdwenen in de diepte.

De weersberichten voorspellen voor morgenmiddag en morgenavond een dikke zuidwestenwind, tot wel windkracht 8. Om deze wind te omzeilen hebben we koers gezet naar de Spaanse noord kust. We zoeken langs deze kust een geschikte baai om morgen vroeg ons anker te laten vallen. We wachten dan tot de depressie voorbij is getrokken voor we verder gaan.