Etappe 2

Etappe 2

5 september 2023

Nieuws

Na negen dagen met Darwin Leaders in de haven van Santa Cruz de Tenerife, is het weer tijd om te vertrekken. Onze nieuwe gasten voor de reis naar Kaapverdië zijn aan boord, de formaliteiten in de haven zijn afgehandeld, de water- en brandstoftanks zijn vol, er is voldoende vers fruit en groente aan boord, kortom: we zijn er klaar voor!

Na het zeevasten en de veiligheidsinstructie gaan de trossen los. Bij vertrek meteen de klok (alvast) een uurtje terug gedraaid. Tussen Tenerife en Kaapverdië is er een tijdsverschil van twee uur. Kaapverdië ligt één tijdzone verder naar het westen en zij hanteren geen zomertijd. Bij aankomst zullen we de klok dus nog een uurtje terugdraaien.

De windvoorspelling beloofde voor de eerste vierentwintig uur nauwelijks wind. Al varend op de motor, gebruikten we de ochtend om in de mast te klimmen, uitleg te geven over de zeilen en te kijken we naar de vele dolfijnen om ons heen. Geheel onverwacht stak er ’s middags een westenwind op, precies genoeg wind om echt te kunnen zeilen! Helaas bleek het van korte duur, want na anderhalf uur was het alweer gedaan met de wind… We vervolgen onze koers naar het zuiden, en mijn verwachting is dat we morgen alle zeilen kunnen hijsen!