President Kaapverdië

President Kaapverdië

18 september 2023

President Kaapverdië!

We liggen voor anker in de baai van Mindelo. De tweede Darwinleader week is bijna voorbij. In de salon wordt de laatste hand gelegd aan de filmpjes voor de presentaties die vanmiddag worden gehouden. Op verschillende locaties zijn projecten gestart. Zo hebben een aantal Darwinleaders een paar dagen gekampeerd op de onbewoonde eilanden Santa Lucia en Raso, en zijn twee teams een aantal dagen op Santo Antão geweest.

Op Santo Antão zijn de Darwinleaders vereerd met een presidentieel bezoek. De president van Kaapverdië, José Maria Neves, is speciaal van Santiago naar Santo Antão gekomen om daar de projecten te bekijken.  Terwijl de president de projecten bezocht, zijn we met de ‘Oosterschelde’ anker-op gegaan en naar Santo Antão gevaren om de president daar op te halen. Met de president en zijn gevolg aan boord hebben we de zeilen gehesen. We voeren terug naar Mindelo met de president aan het roer!

 

Jan-Willem