Onstabiel weer

Onstabiel weer

25 september 2023

Onstabiel weer

Gisteren hebben we een groot deel van de dag moeten motoren. Het was typisch “doldrum-weer” met weinig wind en af en toe korte, maar zware buien. Omdat we dan steeds alles dicht moeten doen is de temperatuur in het schip ontzettend hoog. Om toch maar even een beetje af te koelen zijn we even gaan zwemmen. Midden in de Atlantische oceaan, met een diepte van 5200 meter. Waarschijnlijk waren we de eerste mensen ooit die hier zwommen.

Vandaag was het een drukke dag met veel zeilwisselingen. Het weer is nog steeds onstabiel, maar er is wel iets meer wind en met dan weer de breefok, dan weer de stagfok, kluivers en bezaan proberen we voldoende snelheid te houden. Wanneer er een grote bui aankomt strijken we de breefok weer, maar met al dat werk lukt het om net de snelheid te halen die we ook willen halen. Het weerbeeld ziet er best gunstig uit, want ook morgen lijkt de oostelijke wind aan te blijven houden.