Fernando de Noronha

Fernando de Noronha

5 oktober 2023

Fernando de Noronha

We zijn veilig aangekomen op Fernando de Norohna. De Darwin Leaders zijn aan boord gekomen en doen op dit bijzondere eiland onderzoek naar onder meer octopussen, uitheemse diersoorten en haaien. Wij liggen ten anker in de baai en zelfs als je aan boord blijft is er al genoeg te zien. Dagelijks zwemmen tientallen of zelfs honderden zogenaamde spinner Dolphins om het schip.

Deze dolfijnen heten zo omdat ze in de lucht springen en daarbij een schroefbeweging maken. Het is niet helemaal zeker waarom ze het doen, maar men denkt dat het de mannetjes zijn die op die manier de haaien en andere aanvallers weg willen lokken van de vrouwtjes en jongen. Ook zwemmen er veel zeeschildpadden. We moeten, wanneer we met de rubberboot naar de kant gaan echt uitkijken dat we er niet een aanvaren. Supercool!