Zenith

Zenith

13 oktober 2023

Zenith

Het kan eigenlijk niet veel beter. We zeilen hoog aan de wind, met een mooie snelheid, naar Salvador. De wind is matig, kracht 4 met af en toe een uitschieter naar boven of naar beneden en de richting is constant, uit het zuidoosten. De barometer staat onveranderd rond de 1019 hpa en de lucht is strakblauw. Het is nog steeds erg warm.

Toch merken we dat er iets verandert, want zodra de zon onder is komen de eerste jasjes en vestjes tevoorschijn. Toch een beetje fris. Maar als je dan ’s nachts om 4 uur op de thermometer kijkt en nog steeds 28 graden ziet staan, dan blijkt dat “frisse” wel heel relatief te zijn.

Nog een bijzonderheid: De zon staat vandaag in het zenith. Dus hij staat dan letterlijk recht boven ons. Vanaf morgen zien we de zon ’s middags niet meer in het zuiden, maar in het noorden staan