Aankomst in Salvador

Aankomst in Salvador

23 oktober 2023

Aankomst in Salvador

De reis naar Salvador had niet beter kunnen verlopen. Met een bestendige zuidoostenwind konden we zo goed als het hele traject zeilen. En zelfs echt lekker zeilen. Met een snelheid van eerst 6, maar later 7, 8 en 9 knopen leken we wel te vliegen. Vlak voor aankomst werden we nog verrast door een groep bultruggen. We streken alle zeilen en hebben een hele tijd naast deze enorme dieren gelegen om ze beter te bekijken. De drone maakte mooie opnamen!

Hoewel we toen nog maar een uur of twee te gaan hadden zetten we daarna opnieuw alle zeilen en voeren onder vol tuig de Allerheiligenbaai binnen. De wind nam, in de luwte van de stad, steeds verder af en de stroom nam toe. Terwijl de zon onder ging kwamen we helemaal stil te liggen. Precies op de ankerplek! Een mooiere aankomst hadden we niet kunnen bedenken!