Onderweg naar Punta del Este

Onderweg naar Punta del Este

20 november 2023

Onderweg naar Punta del Este

Na tien onvergetelijke dagen in Rio de Janeiro zijn we begonnen aan de reis naar Punta del Este. Onze nieuwe gastbemanning kwam aan boord toen we nog aan de kade lagen bij het Museu do Amanha (museum van de toekomst), in het hart van de stad. Met het iconische beeld van Christus de Verlosser en de Suikerbroodberg in zicht varen we de baai uit. Heel bijzonder! Op de eerste dag hebben we last gehad van onverwachte tegenwind. Gelukkig draaide de wind toen we uit de baai van Guanabara en inmiddels zeilen we met 8 knopen!

De afgelopen 24 uur zijn we veel bezig geweest met het hijsen en strijken van de zeilen, want een windstil uur wordt afgewisseld door een paar uur prachtig zeilweer. Gek genoeg is het tijdens vrijwel iedere wisseling van de wacht helemaal windstil, dus is er voor de gastbemanning veel te oefenen! We zullen zien hoe deze ongebruikelijke weerspatronen zich gaan ontwikkelen…

Matu