Puerto Madryn

Puerto Madryn

21 december 2023

Puerto Madryn

De reis van Punta del Este naar Puerto Madyrn begon geweldig, met een familie orka’s vlak bij het schip. Gelukkig bleef het daar niet bij! De meest indrukwekkende dieren die ik tijdens deze reis heb gezien waren tientallen albatrossen. Voor mij, en waarschijnlijk voor de meeste gasten en bemanningsleden, de eerste keer! ’s Nachts was het behoorlijk donker en vanwege de Nieuwe maan een perfecte kans om naar de sterren op het zuidelijk halfrond te kijken. Orion werd al snel ontdekt en ook ‘nieuwe’ sterrenbeelden zoals het Zuiderkruis hebben we goed kunnen zien. Naarmate de reis vorderde, kregen we te maken met een aantal koude nachten met ruwe zee. De ‘Oosterschelde’ begon te rollen door de golven, dus een ieders zeebenen werden even goed op de proef gesteld!

De beloning voor de ruige zeedagen was groot: ik heb nog nooit zulke intense en heldere bioluminescentie in de golven gezien in de dagen die volgden! De gloeiende algen schilderden beelden in de oceaan en we zagen scholen vissen voor de boeg van het schip ‘vluchten’ voor het licht. Toen we de ruige kustlijn van het schiereiland Valdés naderde, klom ik met Scott en Susan, twee van onze gasten, de mast in. Vanuit de schoenermast was het uitzicht bijzonder: een droog en uitgestrekt landschap, met daarachter een grote baai lag op ons te wachten! De stranden bedekt met zeeleeuwen en pinguïns. Nadat we het anker lieten vallen werden we hartelijk ontvangen door een nieuwsgierige zeeleeuw die een aantal keer uit het water sprong om een glimp van het schip op te vangen.

De Golfo Nuevo, de baai bij Puerto Madryn is weinig beschut. De harde wind en hoge golven maakten het ons onmogelijk om met de bijboot aan wal te gaan. De laatste twee dagen van de reis stonden dus in het teken van knooplessen, klimlessen en een Quiz Night om de bijzondere reis leuk af te sluiten. De laatste nacht kregen we zelfs te maken met een fikse onweersbui! Nadat de gasten van boord zijn gegaan hebben we in Puerto Madryn zeven dagen lang Darwin Leaders aan boord gehad voor hun onderzoeksprojecten. Terwijl ik dit schrijf zeilen we naar de Islas Malvinas; de Falklandeilanden. Het wordt een bijzondere reis, want Kerstmis staat voor de deur. Natuurlijk staat de kerstboom al versierd en wel naast de houtkachel in de salon. Namens de hele bemanning wens ik jullie fijne Kerstdagen toe! Wij brengen Kerst dit jaar op zee, terwijl we doen wat we het liefst doen: zeilen!

Nadine