Eilandhoppen

Eilandhoppen

4 januari 2024

Eilandhoppe

Na ons verblijf op Weddell eilanden, zetten we koers naar Saunders eiland. Na een onstuimige nacht met harde wind, regen en hagelbuien bereikten we een naamloze baai aan de noordoostelijke punt van Saunders.

De tocht met de rubberboot was behoorlijk nat omdat we tegen de wind in moesten en op het strand moesten landen. Eenmaal aan land kozen we al snel voor twee bestemmingen. Ofwel een verkenning om de oude nederzetting te vinden, dit zou de eerste plaats zijn waar de Britten zich hier op de Falklands vestigden. Of een gebied genaamd de “Rookery”. Daar is een kolonie rotspinguïns. Deze ‘rockhoppers’ zijn de derde soort pinguïns die we tegenkomen. De nogal grappig uitziende en zeer luidruchtige vogels hebben veren op hun hoofd die naar boven wijzen, wat er net uitziet als een erg rommelige haardag;)

We brengen twee dagen door op Saunders Island, waardoor we voldoende tijd hebben om ook de grootste pinguïn van de Falklands te vinden, de koningspinguïn. Vreemd genoeg stond er maar één in het midden van een groep Ezelspinguïns!?

Het laatste eiland op onze lijst is Carcass Island. De naam klinkt nogal luguber, maar dit eiland is misschien wel het mooiste dat we tot nu toe hebben gezien. Met veel moeite is het tussacgras (typische grassoort voor de eilanden) hersteld. Dit creëert een toevluchtsoord voor kleine vogels om te broeden en te leven. Bovendien zijn er geen knaagdieren, katten of andere roofdieren, dus er is een overvloed aan vogels, zowel klein als groot!