Terug op zee

Terug op zee

5 januari 2024

Terug op zee

De dag op Carcass ging erg snel voorbij. Ons verblijf hier was het heel rustig en ook de ochtend van vertrek brengt mooi weer en we halen alle reven eruit. Nu varen we op een vlakke zee en een noordelijke wind van 3 Bft. We zijn nu net ten noorden van Oost-Falkland. Dit is een van de twee grote eilanden is die het grootste landoppervlak van de Falklandeilanden vormen en we hebben we nog ongeveer 80 mijl te gaan voordat we Stanley bereiken.

Grote groepen albatrossen rusten op het kalme water. Met deze lichte wind zien we deze enorme vogels worstelen om in de lucht te komen, maar eenmaal in de lucht zijn ze majestueuze vliegers. Net voor het diner passeren we Cape Dolphin. En alsof het gepland is, krijgen we begeleiding van een groep Commerson-dolfijnen. Deze zwart-witte, vrij kleine dolfijnen leven alleen aan  de kust van Zuid-Patagonië, bij de Falklandeilanden en op één locatie in de Indische Oceaan. Het is een genot om naar ze te kijken, en hun kleur maakt het gemakkelijk om ze ook onder water te volgen.