Stanley

Stanley

9 januari 2024

Stanley

We kwamen aan in Stanley na een zeer rustige nacht op zee. Net op tijd voor onze laatste ochtend om onze eindbestemming te bereiken! De mist die de hele nacht bij ons was trok op en we konden genieten van een laatste paar uur van zeilen in lichte wind en zonneschijn. Dit zou weleens het Falklandse zomergevoel kunnen zijn! Om de haven van Stanley te bereiken, moesten we eerst langs Port William varen. Dit beschutte stuk water lijkt veel op een fjord. Na ongeveer 4 mijl landinwaarts is er een smalle opening die ons naar het volgende stuk beschut water leidt: Stanley Harbour.

We lieten het anker zakken op de aangewezen plek, en na een goede nachtrust werden de eerste excursies naar de stad gemaakt. Het is een eigenaardige sensatie om zo ver van huis te reizen en te wandelen op een plek die zo ver verwijderd is van al het andere, maar toch het gevoel te hebben dat alles vertrouwd lijkt. Stanley geeft ons de indruk van een klein stadje in Engeland of Schotland. Onze Britse trainees waren vooral blij om rode telefooncellen, typische rode brievenbussen, een rode dubbeldekkerbus en alle specialiteiten en snacks uit hun thuisland te ontdekken. De tweeënhalve dagen voor anker gingen snel voorbij omdat we behoorlijk druk waren. Net op tijd voor de volgende groep stagiairs om aan te komen, werd er ruimte aan de kade beschikbaar, zodat we iedereen via de loopplank konden verwelkomen.

Het reisschema voor deze reis is behoorlijk vol, dus de volgende ochtend vertrokken we op tijd om naar Pebble Island te gaan. Helaas was de wind niet in ons voordeel, dus spendeerden we de helft van de dag motoren en probeerden we noordwaarts te gaan tegen de deining. Niet iedereen genoot van het nogal hobbelige begin van de reis. Maar al snel namen de wind en golven af en maakten de nacht aangenamer. Na aankomst op Pebble in de ochtend en een goede dag wandelen en verkennen op het land zijn we alweer in beweging. We zullen binnenkort weer voor anker gaan in een meer beschutte baai om ’s nachts wat rust te krijgen. Morgen zullen we weer zeilen!