Klusjes

Klusjes

1 februari 2024

Klusjes

De ene helft van de bemanning is bezig is met allerlei klusjes aan dek. Zoals Matu op de foto bijvoorbeeld bezig is met het opnieuw kitten van een lekkend raam. De andere helft van de bemanning probeert de voorraden weer op peil te brengen. Het schip was bijna leeg gegeten (-;  Inmiddels hebben we weer honderden kilo’s bloem en volkorenmeel, pasta’s, tomaten in blik en ga zo maar door aan boord. En we zijn nog niet klaar want ook de voorraad frisdrank wordt aangevuld met honderden trays Coca Cola, Sprite, en Fanta.

We doen alle boodschappen zelf. Timo en Daan hebben een klein autotje gehuurd waarmee ze van groothandel naar groothandel rijden en deze volladen totdat de achterkant van de auto de straat raakt. Dan rijden ze naar het visserhaventje waar alles via een laddertje langs de kademuur in de rubberboot  moet worden getild. Vervolgens varen we naar de Oosterschelde waar alles weer aan dek wordt getild, dan weer de salon in en dan moet alles nog onder de vloer worden weggestouwd.