Op naar Peru

Op naar Peru

15 maart 2024

Op naar Peru!

De reis naar Peru is begonnen met enige vertraging. Hoewel de nieuwe gastbemanning aan boord kwam op een prachtige zomerdag, bleek het een kleine uitdaging om de gasten met de dinghy naar de ‘Oosterschelde’ te brengen. Vooral omdat in de baai waar we voor anker lagen een grote familie zeeleeuwen woont, die hun thuisbasis hebben op de trappen waar we de gasten ophaalden.

Nadat iedereen eindelijk veilig aan boord was gebracht, kwamen we een tweede horde tegen voordat we konden vertrekken: onze ankerketting was door het slingeren van het schip in een scheepswrak vast komen te zitten. De cameramannen lieten een onderwatercamera de baai inzakken, zodat we een beter beeld van de situatie konden krijgen. Met een beetje hulp van een gunstige windvlaag, kregen we de ankerketting na een tijdje los. Eindelijk tijd om te vertrekken naar Callao!

De deining hier op de Grote Oceaan is stevig. Gelukkig staat er ook een krachtige zuid-zuid-westerwind, waardoor we met een mooie snelheid naar onze bestemming worden geduwd. De afgelopen 24 uur hebben we zelfs meer dan 200 zeemijlen gezeild! Vandaag is de deining wat afgenomen en daarom zien we steeds meer mensen aan dek. Gelukkig maar, want naast geweldig kunnen zeilen hier, zien we ook steeds meer dieren. De eerste Humboldtgenten zijn al gespot!