Bijna in Callao

Bijna in Callao

21 maart 2024

Bijna Callao

Na de eerste dagen met veel zuidenwind hebben we nu een paar dagen met weinig wind gehad. De motor moest er twee dagen voor zorgen dat we toch nog vooruitgang boekten. Gelukkig nam de wind vandaag weer een heel klein beetje toe, zodat we langzaam de masten konden volbouwen met zeil. Om 11 uur stond alles wat we hebben op. Het zorgde voor een snelheid van ongeveer 4-5 knopen, waardoor we aan het eind van de dag toch weer de motor nodig hadden.

Maar we vermaken ons prima; de zonnetent is weer opgezet, ja, we bevinden ons nu echt weer in de tropen, en er is een zwembadfeestje op het dek. Vannacht gaan we nog 100 mijl op de motor, en dan komen we, als het goed is, bij Las Ballestas aan, een groepje eilanden dat de “poor man’s Galapagos” wordt genoemd. Er gaan veel toeristenbootjes naartoe, en er zou veel wildleven moeten zijn.