We zijn er bijna!

We zijn er bijna!

19 april 2024

We zijn er bijna!

Onze reis naar de Galapagoseilanden gaat heel voorspoedig. Met een constante wind van 3-4 Beaufort, uit zuidelijk richtingen, hebben we de eerste 300 van de 500 zeemijl die we moeten overbruggen, snel afgelegd. Op de avond van de derde dag neemt de wind geleidelijk af en wordt de deining juist hoger, waardoor het schip begint te rollen. Dat vereist wat actie aan dek, waar we alle voor- en achterzeilen strijken en de grote breefok bijzetten om koers en vaart te houden.

Na een adembenemende zonsondergang zeilen we sierlijk de nacht in. Onze snelheid is afgenomen maar onze opwinding groeit nu we de beroemde Galapagoseilanden naderden. Iedereen aan boord kijkt uit naar onze eerste ontmoetingen met de iconische dieren die leven op de eilanden. Onze route tot nog toe voert over de open oceaan, waar wilde dieren meestal verborgen blijven onder water. Wel hebben we een zeeschildpad gezien die nieuwsgierig opdook, drie groepen energieke dolfijnen en verschillende zeevogels, zoals boebies, meeuwen, stormvogeltjes en sterns.

Gelukkig hebben we twee cameramensen met drones aan boord! Ze maakten prachtige beelden van de dolfijnen vanuit vogelperspectief, een voorbode van de wonderlijke ontmoetingen die ons hopelijk te wachten staan op de Galapagos.