Galapagoseilanden!

Galapagoseilanden!

24 april 2024

Galapagoseilanden

We zijn er! Deze eilanden zijn onlosmakelijk verbonden zijn met Darwins ontdekkingen over evolutie. En wij hebben het geluk op deze verbazingwekkende plek te mogen zijn. Onze eerste stop op het eiland San Cristobal was maar kort. Hier klaarden we in en ondergingen we nog wat laatste inspecties.

Daarna gingen we meteen anker-op en onderweg naar Isla Isabela, het grootste eiland van de archipel. Toen we ten anker gingen werden we meteen begroet door zeeleeuwen, haaien, pelikanen, fregatvogels, Galapagospinguïns en kleine scholen vis. En zodra we aan land stapten, zagen we nog veel meer bijzondere dieren: Zeeleguanen, rode rotskrabben, schildpadden, flamingo’s, kleine zangvogels, blauwvoet boobies en de beroemde Darwinvinken. De wilde dieren lijken hier totaal niet bang voor menselijke bezoekers.

Er waren zoveel activiteiten om uit te kiezen dat het moeilijk was om te beslissen waar je heen zou gaan en wat je zou doen. Kajakken tussen de pinguïns, zwemmen met zeeleeuwen, snorkelen met zeeschildpadden, een van de vele vulkanen beklimmen om landschildpadden te zien, de broedkolonies van fregatvogels bezoeken, langs het strand lopen om zeeleguanen te zien rusten en nog veel meer!

Onze tweede stop, op het eiland Santa Cruz, bood nog meer mogelijkheden voor excursies en nog en meer blijvende herinneringen aan deze bijzondere plek! De stad Puerto Ayora is de grootste nederzetting op de eilanden en hier vind je ook het Darwin Onderzoeksstation, het Natuurhistorisch Museum en veel restaurants en bars op pittoreske locaties. Er is genoeg te ontdekken voor een langer verblijf, maar wij zijn alweer op weg naar de laatste stop van deze reis, San Cristobal.