Zeeleeuwen!

Zeeleeuwen!

29 april 2024

Zeeleeuwen!

We liggen voor anker bij Puerto Baquerizo Moreno, San Cristobal. Vandaag verwelkomen we de groep Darwin Leaders en cameramensen voor onze eerste projectweek op de Galapagoseilanden. We kijken er naar uit om meer van de geweldige wilde dieren te zien! Dit is natuurlijk de belangrijkste plek geweest voor het werk van Charles Darwin.

Op de ankerplaats is er veel drukte om ons heen. Verschillende cruiseschepen, duikboten en rubberboten bevolken de baai. Maar het meest vermaak komt van de groepen speelse zeeleeuwen die rondjes zwemmen rond schepen. Ze spelen onder water een soort van “zeeleeuw-apporteren” en touwtrekken met stokken, maar hun favoriete speeltjes zijn de kleine dinghy’s en ribs. Zodra de bootjes onbeheerd achtergelaten worden, eisen een of meer zeeleeuwen ze op om te zonnebaden en te ontspannen. Elke keer worden ze handiger als ze erin springen.

Het enige probleem is om de zeeleeuwen ervan te overtuigen dat we onze bijboot ook nodig hebben. Met wat geklap en geschreeuw is het mogelijk om ze uit hun dutje te wekken, maar hen ervan te overtuigen de geclaimde ruimte te verlaten is een grotere uitdaging… Zodra de rubberboot vaart maakt, kun je er zeker van zijn dat minstens één zeeleeuw met je naar de kust en terug zal racen, terwijl hij met elegante sprongen laat zien dat ze toch altijd de wedstrijd winnen!