Bartolome

Bartolome

13 mei 2024

Bartolome!

Gisteren was een drukke dag. We verlieten de ankerplek bij Bahia Seymour rond 6 uur ’s ochtends. Het plan was om snel richting Isla Bartolome te varen, voor de perfecte foto van de Oosterschelde. Dit is misschien wel de meest iconische locatie van alle Galapagoseilanden. Als je aan Galapagos denkt, denken de meeste mensen aan deze beroemde rotspunt. De film “Master and Commander” heeft de bekendheid van deze plek alleen maar vergroot, omdat de scène in de Galapagos zich hier afspeelt!

De drie uur die we nodig hadden om bij de perfecte fotoplek te komen, gebruikten we om ervoor te zorgen dat alles aan dek netjes opgeruimd was en alle zeilen zo netjes mogelijk waren opgerold. De vlaggen werden verwisseld voor schone nieuwe. Alles om ervoor te zorgen dat ons prachtige schip klaar was voor haar fotoshoot. Zodra we op de gewenste locatie waren aangekomen, werd de rubberboot in het water gelaten.  Vandaag zouden zowel de Oosterschelde als haar kleine tender heel wat kilometers gaan maken!

De cameraploeg landde als eerste om te beginnen aan een klim van 500 treden naar het uitkijkpunt op Bartolome voor een birdseye-perspectief. Daarna maakten de gasten die mee waren op de cruise naar deze bijzondere plek een tochtje in de rubberboot langs de kust van Bartolome Island. Hier konden we dichtbij rustende Galapagospinguïns, zeeleeuwen, blauwvoetige boobies en witpuntrifhaaien varen. Daarna landden we op het jongste deel van San Salvador. De lavastroom van ongeveer 127 jaar geleden, ziet er uit alsof hij net gestold is.

In de middag werd de cameraploeg naar de rotskust van San Salvador gebracht voor een ander perspectief en gingen de gasten snorkelen met zeeleeuwen en pinguïns. Ondertussen bleef de ‘Oosterschelde’ langzaam varen tussen de twee eilanden om de filmploeg zoveel mogelijk momenten te geven voor de perfecte shot. En natuurlijk mochten een paar actiefoto’s van het schip vanuit de rubberboot niet ontbreken. Toen iedereen weer aan boord was, gingen we terug naar Bahia Seymour. Aan het einde van de dag was iedereen blij, moe, een beetje verbrand… Maar, zeer tevreden met alle waarnemingen van wilde dieren en al het filmmateriaal dat we hadden verzameld. Leuk om zo’n beroemde en iconische locatie bezocht te hebben!