Pitcairn

Pitcairn

25 juni 2024

Pitcairn

Vanmorgen zijn we aangekomen bij Pitcairn. Door wat zeil te minderen of te meerderen als de wind toenam of afnam planden we het zo dat we het eiland bij het allereerste daglicht bereikten. Na zoveel dagen alleen maar zee en lucht lijkt het eiland nog groener dan het is, we zien palmbomen en dichtbeboste hellingen. De nederzetting Adamstown ligt boven op de hoge kliffen bij Bounty Bay, waar het wrak van de Bounty nog moet liggen. Vanwege de Noordelijke wind en bijbehorende deining en golven konden we er niet ankeren en dus zijn we ten anker gegaan aan de zuidkant van het eiland. Daar werden de meesten van ons opgehaald met de longboot van het eiland. Nu (bijna) iedereen aan land is maken wij het schip schoon en wachten we vol spanning af met welke verhalen iedereen straks terug komt aan boord!