Eilanders

Eilanders

26 juni 2024

Eilanders

Toen de longboat van het eiland onze gasten weer terug aan boord bracht was iedereen opgetogen over deze tweede dag op Pitcairn. De stijle beklimmingen, Fletchers grot, het museum, de ooit door een schip achtergelaten reuzenschildpad uit de Galapagos, het natuurlijk zwembad naast de puntige hoge rotsen. Iedereen had vandaag weer iets anders gezien en meegemaakt. De eilanders zelf zijn erg vriendelijk voor het bezoek dat toch een soort invasie van het eiland is. Met onze 30 mensen zijn we bijna met evenveel als zij.. Met dank aan Steve konden ook onze voorraad groente en fruit aanvullen: Sla, kool, sterfruit, sinaasappels, mandarijnen, Papaya’s en hele trossen bananen. Niet alles lijkt hier van oorsprong  thuis te horen, maar het groeit prima, zo te zien. Over tien minuten gaan we ankerop.  We hebben nog ongeveer 300 mijl voor de boeg naar Mangareva. Het weer gaat veranderen, vannacht zal er weinig wind zijn, maar morgen komt er een zuidoostenwind die tegen het weekeinde stormachtig kan worden. Voorlopig helpt de wind ons de goede kant op en tegen het weekeinde hopen we het anker te laten vallen in de beschutte baai van Mangareva.