Veranderlijk

Veranderlijk

27 juni 2024

Veranderlijk

Het verse fruit, de trossen bananen aan dek, de verhalen;  alles doet ons nog denken aan Pitcairn. Maar we zijn alweer onderweg naar Rikitea op de Gambier eilanden. Het zal onze eerste haven in Frans Polynesie worden. Heel benieuwd wat we daar zullen zien! Het weer is nog steeds erg veranderlijk. Gisteren hadden we , onaangekondigd maar heel welkom, een – zoals ze zeggen- lopend windje. Daarna kwamen weer buien met veel, heel veel regen en nu is de wind even helemaal weg.  De swell is er nog wel, dus af en toe maken we rare halen. Later vannacht verwachten we dat de wind terugkomt uit het zuidoosten. We kunnen daarmee voor de wind naar Rikitea. Deze zuidoostenwind begint aarzelend, maar het ziet er naar uit dat deze de komende dagen steeds verder gaat toenemen tot , misschien, windkracht 7. We zullen zien.