Aan de kade

Aan de kade

8 juli 2024

Aan de kade

Aan de kade van Mangareva komen we een beetje tot rust. We hoeven geen ankerwachten te lopen en daarom is iedereen overdag bezig met onderhoud. Een paar schilderklussen, het repareren van gebroken hoepels, een kapot blok of een lekkend luik; allemaal klussen waar je op zee niet aan toe komt. Nu onze vaste onderzoeker aan boord, Grant, met een gebroken arm naar Tahiti is gevlogen is het verder rustig aan boord. Alleen Jud is nog druk bezig met zijn onderzoek.

Op Mangareva kunnen we ook eindelijk ons afval kwijt. Sinds de Galapagoseilanden was dat niet mogelijk en afval scheiden aan boord heeft daarom een hoge vlucht genomen. Alle afval wordt eerst afgewassen en daarna uit elkaar gehaald. Ieder plastic zakje opgen geknipt en ieder doosje open gevouwen. Blikjes worden ook goed gewassen en iedere dag geplat.  En daarna sorteren alles: karton bij karton, plastic bij plastic, glas bij glas, bikje etc. Het is erg veel werk, maar ook bijzonder om te zien hoe compact je het afval op die manier maakt. Op de foto zie je de totale oogst van 45 dagen met bijna 30 mensen aan boord. Alleen het glas staat niet op de foto.