Kaapverdië 6

1.695

This is a short product description.

Beschrijving

 Oosterschelde

Kaapverdië vakantie met de OOSTERSCHELDE

Op zoek naar een bijzondere Kaapverdië vakantie? De OOSTERSCHELDE biedt een once-in-a-lifetime ervaring. Ontdek hier de zeilreis en bekijk de reisdata!

Aantal dagen

12

Aan boord

27-3-2023
Palmeira, CV

Van boord

27-3-2023
Palmeira, CV

Prijs vanaf p.p.

€1695

Stap aan boord voor een vakantie naar Kaapverdië en ontdek de Kaapverdische eilanden aan boord van een historische driemaster. De zeilreizen met de OOSTERSCHELDE bieden een mix van actief maar comfortabel zeilen en het verkennen van tenminste zes eilanden en hun bezienswaardigheden. We bezoeken de plekken waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen.

Reisbeschrijving vakantie Kaapverdië

Zeilreis Kaapverdië

Iedere dag oceaanzeilen wordt afgewisseld met een volle dag op het Kaapverdische eiland van bestemming. Op de eilanden organiseren we een excursie met lokale gidsen. U wordt tijdens de zeilreis uitgenodigd mee te helpen bij alle werkzaamheden aan de zeilen, het sturen en navigeren. Het leven aan boord wordt aangenaam gemaakt door de professionele kok en de enthousiaste bemanning. Een vakantie Kaapverdië om nooit te vergeten.

Kaapverdische eilanden

Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 600 kilometer voor de kust van Senegal. De archipel heeft ongeveer 450.000 inwoners en bestaat uit 9 bewoonde en enkele onbewoonde eilanden. We gaan eilandhoppen van eiland naar eiland. Op en rond de Kaapverdische eilanden valt van alles te ontdekken. Het water zit vol vliegende vissen, tonijn, walvissen en zeeschildpadden. Het zeer afwisselende landschap kenmerkt zich door steile terrasvelden met bananen- en koffieplantages, zwarte vulkaanhellingen, zandwoestijnen en een woest schuimende, diepblauwe oceaan.

Klimaat Kaapverdië

Het tropisch klimaat en de altijd heersende passaatwind maken Kaapverdië tot een paradijs voor zeilers en zeilvakanties. Ieder dag oceaanzeilen wordt afgewisseld met een hele dag op het eiland van bestemming, waar de bemanning u de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden van laat zien.

Sal, Santiago en São Vicente

De Kaapverdië reis begint op het eiland Sal. Aan het einde van de middag stapt u aan boord en heet de bemanning u welkom. Na een goede nachtrust vertrekken we voor de eerste zeildag naar het eiland Santiago. In de vroege ochtend van dag 3 laten we het anker vallen in Tarrafal. Na een volle dag en nacht op Santiago zetten we zeil richting São Vicente. Met helder weer zien we de nog actieve vulkaan Fogo. We brengen de nacht door op zee. Wanneer de zon opkomt zullen we ook land in zicht krijgen. Eerst São Vicente en snel daarna ook Santo Antão. We ankeren in de baai van Mindelo, de op een na grootste stad en de grootste haven van Kaapverdië. Er zijn restaurants, een overdekte markt en winkels om souvenirs te kopen. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Santo Antão

Santo Antão wordt beschouwd als het mooiste eiland van de archipel. Het is ook het groenste en meest vruchtbare van alle Kaapverdische eilanden. Een bezoek aan dit eiland mag dus niet ontbreken. We maken een adembenemende wandeling van de rand van de vulkaankrater naar beneden.

São Nicolao

Op de zeilreis van São Vicente naar São Nicolao hopen we grienden en grote groepen dolfijnen te spotten. Op São Nicolau brengen we een bezoek aan door de zee spectaculair uitgeslepen rotsformaties of rijden we naar Nationaal Park ‘Monto Gordo’ voor een wandeling op de berg. Op verschillende plaatsen op het eiland wordt Groque gestookt. Als een van de ‘fabriekjes’ open is, maken we een stop om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Boa Vista

Boa Vista is een van de eilanden waar het massatoerisme zich sterk ontwikkelt. Langs de kust zijn enkele enorme resorts uit de grond gestampt. De stranden zijn dan ook prachtig en het binnenland staat bekend om de zeer kenmerkende wandelende zandduinen.

KAAPVERDIË VAKANTIE SEIZOEN 2022-2023

Eilandhoppen in Kaapverdië 1 | 06/01/2023 – 17/01/2023
Eilandhoppen in Kaapverdië 2 | 28/01/2023 – 08/02/2023
Eilandhoppen in Kaapverdië 3 | 09/02/2023 – 20/02/2023
Eilandhoppen in Kaapverdië 4 | 20/02/2023 – 03/03/2023
Eilandhoppen in Kaapverdië 5 | 04/03/2023 – 15/03/2023
Eilandhoppen in Kaapverdië 6 | 16/03/2023 – 27/03/2023

Lees de uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze Kaapverdië vakantie in onze brochure.

Benieuwd naar het schip?

Kaapverdië reisinformatie

Lees hier alles over uw Kaapverdië-reis

Heeft u vragen?

Aanvullende informatie
Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1925

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1695

Aantal dagen

12

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Palmeira, CV

Datum ontschepen

27-3-2023

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Palmeira, CV

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaapverdië 6” te beoordelen