Presentjes

Presentjes

Presentjes

5 december 2019

Update Daan: “Toen we vertrokken wist ik 2 weken daarvoor nog niet dat ik zou aanmonsteren voor deze reis, het onverwachte is altijd het mooist. Dit is mijn derde reis op de OOSTERSCHELDE en zoals altijd voel je je gelijk thuis, alsof je terugkomt op je oude honk. Als ex zeeman c.q. visserman mis je de zee, dat is niet uit te leggen de wind, de golven en het geïsoleerde leven aan boord.

We zijn met een gezellige ploeg van 12 man en 1 vrouw en de 7-koppige bemanning en via Falmouth en Douarnenez zijn we de Golf van Biskaje overgestoken en zullen donderdag eind van de middag ter hoogte van Lissabon zijn, we lopen dus voor op schema.

Nu is het morgen ook 5 december en krijgen we hoog bezoek van ons goed heilig man Sint-Nicolaas, dat brengt behoorlijk wat stres met zich mee ook voor het maken van presentjes, de bekende rijmen en de Nederlandstalige hebben ook de verantwoordelijkheid om de niet Nederlanders onder ons de bekende liedjes te leren. Kun je je dit voorstellen om een Fin en Tsjechen etc. dit te gaan leren? Ik niet maar we gaan het zien.

Ook is er aan boord een soort van rooftocht ontstaan naar dingen om presentjes te maken, niets is veilig en onze kok Richard beschermd zijn domein met verve, lachen natuurlijk want ik overdrijf wel een beetje maar de aluminiumfolie gaat er goed door. Iedereen loopt rond met notitieblokjes of gewoon papier om als je inspiratie krijgt het vooral vast te kunnen leggen op het papier. Ik heb al scheepjes en wereldbollen voorbij zien komen en weet ik niet wat meer. Het is best moeilijk om iets te maken voor iemand die je nog niet echt goed kent, maar we komen er wel uit.

Ben ook van plan om het feest morgen op filmbeeld vast te leggen, zodat ze aan de wal ook kunnen zien hoe creatief hun partner, vader, moeder, zoon en dochter eigenlijk wel zijn. Ik denk dat dat wel lachen wordt, we gaan het zien.

Voor nu ga ik stoppen, de sfeer aan boord is opperbest ondanks het geslinger en ik en de rest die vrij van wacht is gaan rust nemen oftewel we zoeken de kooi op aan de wal genaamd bed. Welterusten en tot de volgende keer, vanaf de OOSTERSCHELDE.”